Işıklar Holding, Türkiye’nin en büyük kapasiteli Klinker tuğla tünel fırınını Bartın’da açtı

140 metre uzunluğundaki tünel fırını Bartın’da ateşlendi

Tuğla, ambalaj ve döküm ana iş kollarındaki faaliyetleriyle Türkiye’nin önemli holdingleri arasında yer alan Işıklar Holding şirketlerinden Işıklar İnşaat Malzemeleri A.Ş., Klinker Tuğla üretimi alanında ülkemizin en büyük kapasiteli tünel fırınını Bartın’da ateşledi. Tamamen bilgisayar kontrollü bir kumanda sistemiyle çalışan modern tesiste üretilen ürünlerin ilki, 5 Haziran Pazar günü 140 metre uzunluğundaki tünel fırınından çıkacak.

Ambalajdan döküme kadar birçok farklı sektörde faaliyet gösteren Işıklar Holding şirketlerinden Işıklar İnşaat Malzemeleri A.Ş., Klinker Tuğla üretimi konusunda ülkemizin en büyük kapasiteli tünel fırınını Bartın’da ateşledi. Şirketin ihraç pazarları için tadil ve tevsi ettiği klinker tuğla ürünleri,tamamen bilgisayar kontrollü bir kumanda sistemiyle çalışan modern tesiste üretilecek. Üretilen ürünlerin ilki, 5 Haziran Pazar günü 140 metre uzunluğundaki tünel fırından çıkacak.

Klinker tuğla ürünleri Avrupa’dan Asya’ya, Amerika’dan Arap Yarımadası’na kadar çok geniş bir yelpazeye ihraç edilirken, iç piyasada da imza projelerde mimarların tercihi olmaya devam edecek.

Mimarların yaratıcılıkları destekleniyor 

Bu yıl içerisinde şirketin Bartın’daki fabrikasının yakınına kurulacak olan 2 megawattlık güneş enerjisi tesisi ile doğal klinker tuğla ürünleri yenilenebilir enerji ile üretilmiş olacak. Şirket bu sayede çevreci projelerin aranan ürünü olmaya ve mimari estetik arayışında mimarların yaratıcılığını desteklemeye devam edecek.

40 megavatlık temiz enerji

Işıklar Holding olarak yenilenebilir enerji yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini belirten  Rıza Kutlu Işık, grup olarak yakın zamanda sıfır karbon hedefine ulaşacaklarını dile getirdi. Işık,  “Hem Işıklar Ambalaj’ın Çumra fabrikasında hem de Bartın’daki tuğla fabrikalarımızda güneş enerjisi santrali (GES) kuruyoruz. Çumra’da 1 megawatt, Bartın’da 2 megawatt GES kuracağız. Çemaş fabrikamız, Kırşehir’de belirleyeceği yeni bir araziye 14 Megawatt GES ,Niğbaş Niğde Organize’deki yeni fabrikamızın çatısına  yarım Megawatt GES ve Metemteks Çorlu fabrikamıza da 1 Megawattlık RES yatırımı yapacağız. Planladığımız yatırımları bitirince 40 megavatlık temiz enerji üretim kapasitesine ulaşmış olacağız. Bu da grubumuzun enerji tüketimini karşılamış olacak. Böylece karbon ayak izimizi de sıfırlamış olacağız” dedi.

Devreye giren yeni tesiste ayrıca 100 kişilik yeni istihdam da yaratılmış olacak.